4 / 100

PERSIENNER

Med snygga persienner kan du på ett smidigt och effektivt sätt reglera insyn och ljusflöde i din bostad.

Den invändiga persiennen är vår budgetprodukt och är ett prisvärt alternativ om man enbart är ute efter att skugga bort solstrålningen och främst spara på möbler och golv på grund av den tillhörande solblekningen.

Persienner

Man brukar prata om att det finns två olika utförande av persienner där man antingen monterar persiennen mellan glasrutorna eller på insidan av glasrutan inne i rummet. Har man möjligheten att montera persiennen mellan glasrutorna rekommenderas det för att få ut maximal användning av persiennen. Då kan persiennen till och med ta bort värme upp till 50%. Vår standardfärg är vit, men finns i en uppsjö andra kulörer samt finns det även lameller som är tvåfärgade. Många gillar den svart/vita-lamellen i sovrummet! 

Mellanglas

Mellanglaspersiennen är en persienn som man monterar mellan fönsterrutorna. Fördelen att montera mellan rutorna är att man reducerar bort uppemot 50% av värmen samt slipper man vara rädd att någon eller något ska stöta till persiennen och därmed göra den ful. Vanligtvis brukar en mellanglaspersiennen kunna ha en längre livslängd än den frihängande.

Frihängande

Den frihängande persiennen monterar man på insidan av fönstret, det vill säga inne i rummet. Den är utrustad med en glasstav som man använder både när man vinklar på lamellerna men även då man lindar upp linan. Låsningen på den här persiennen sker uppe i låshuset i persiennlådan och därmed slipper man göra onödiga hål i antingen fönsterkarmen eller i fönsterbågen. Den frihängande persiennen går att komplettera med en designlist för att få ett fint avslut där man gömmer bort persiennlådan.

Träpersienner

Träpersiennen är en frihängande klassiker. Den lyxiga, natursköna och stilrena persiennen finns i många olika träslag och färger. Vanligtvis är lamellerna 50 eller 70 mm breda som normalt regleras med ett lindrag. En exklusivare produkt.

HEMBESÖK INFÖR DITT KÖP

Behöver du råd och tips inför ditt köp så hör gärna av er. Vi erbjuder rådgivning på plats i din bostad i Örnsköldsvik med omnejd.

Fyll i formuläret här bredvid så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

Hembesök med råd, tips och inspiration är en del i vår service.

Välkomna!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.