14 / 100

MÄTA SJÄLV

Törs jag mäta själv?

Du får gärna mäta dina markiser, persienner och rullgardiner själv. Här hittar du anvisningar och tips hur du ska mäta. Behöver du hjälp att mäta kontakta oss gärna.

Tegelfasad fönstermarkis:

Mät fönsteröppningen sten till sten. Både höjd & bredd. Se röda hänvisningar.

Träfasad fönstermarkis:

För bredden mät bredaste delen av överliggaren på fodret ytterkant till ytterkant. Mät höjden överkant foder till fönsterblecket. Se röda hänvisningar.

Träfasad vertikalmarkis:

För bredden mät ytterkant foder till ytterkant foder. För höjden mät överkant överliggaren till mitten på liggande underbrädan. Se röda hänvisningar.

Tegelfasad vertikalmarkis:

Mät fönsteröppningen sten till sten. Både höjd & bredd. Se röda hänvisningar.

Terassmarkis:

Det finns egentligen inga felaktiga mått på en terassmarkis. Men ett tips när man mäter är att man tänker på infästningen och ser efter reglar/takstolar. Normalt bör man lägga till lite extra på bredden än vad man egentligen tänkt från början för att skydda sig bättre mot sidosolen (om det finns utrymme).

Vävbyte:

För att mäta en ny markisduk mät bredden på duken. Är duken i alldeles för dåligt skick kan man även mäta mellan bandtrummorna (glöm inte ange vad du mätt). För att få fram höjden mät armprofilens längd. Se röda hänvisningar.

Persienn:

Mät det synliga glasmåttet. Viktigt att ange i exakta millimeter. Se röda hänvisningar.

Rullgardin inne i nischen/smygen:

Mät stumma nisch/smyg-mått. Både höjd och bredd. Se röda hänvisningar.

Rullgardin på vägg:

För bredden mät ytterkant innerfoder till ytterkant innerfoder. Det blir vår dukbredd. För höjden mät överkant foder till underkant foder. Se röda hänvisningar.

Skicka med bilder

GLÖM INTE att gärna skicka med bilder och ange hur ni tagit måtten så vi vet vad det är som är mätt! Det minimerar både missförstånd och gör att vi får en bättre inblick. Den här guiden är bara exempel på hur man kan mäta. Alla fönster ser olika ut!

Är ni osäkra hör av er till oss.

HEMBESÖK INFÖR DITT KÖP

Behöver du råd och tips inför ditt köp så hör gärna av er. Vi erbjuder rådgivning på plats i din bostad i Örnsköldsvik med omnejd.

Fyll i formuläret här bredvid så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

Hembesök med råd, tips och inspiration är en del i vår service.

Välkomna!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.